Вінниця Інформ

Художниця Ольга Ярославська : життя та творчість талановитої української художниці

Художниця Ольга Ярославська : життя та творчість талановитої української художниці
197642 ПЕРЕГЛЯДІВ

Талановиту Ольгу Ярославську можна з легкістю впізнати по символах дівчини з грайливим капелюшком та келиху вина. Ольга Ярославська володіє неперевершеним стилем, у якому чітко відчуваються нотки свята та смаку до життя, того, чого нам так не вистачає в період пандемії. Читайте цю статтю далі та дізнавайтеся цікаві факти з життя художниці.

Ольга Ярославська : відкриття таланту, освіта і ранні роки творчості

Талант юної Олі відкрився у 8 класі на уроці біології, коли вона перемальовувала з підручника портрет Чарльза Дарвіна. Саме тоді дівчина замислилася над заняттями з живопису. Однак, на той час у її маленькому містечку не було жодної художньої школи. Диво чи просто сильне бажання майбутньої художниці – та школу було відкрито через місяць.
У Ольги 2 освіти: викладач образотворчого мистецтва та дизайнер інтер'єру. Тому вона чітко знає, як «впишеться» картина у кімнату. Також жінка вчить живопису інших у своїй майстерні. У неї навчаються навіть учні з Америки.
Свої ранні роботи Ольга називає «порожніми», тому що не відчувала того моменту, коли «входить в дзен». Потрібний стан до неї прийшов у Києві, куди вона переїхала із Житомира. Каже, що в столиці більше вдячних людей.

Творчість Ольги Ярославської : історія та оригінальний стиль

Серія робіт «Жити в Кайф» з’явилася після сильного творчого вигорання. Тоді 2 роки підряд, без вихідних, Ольга працювала у художній школі. Поїздка в Італію та смачне вино допомогли жінці привести себе в тонус, і Ольга знову почала творити прекрасні картини.
Художниця не робить копій своїх картин: мазки наносяться в емоційний момент, їх не можна повторити.
Свій стиль Ольга Ярославська називає «абстрактний експресіонізм з елементами реалізму», де монохромність позначає сірість буднів, а яскраві акценти говорять про те, що в кожне життя можна внести нотки свята.
Хоча художниця красиво пише портрети, та не дуже то і любить цю справу. Але, якщо і взялася, то малює частіше з фото, а не з натури. Одного разу жінка отримала замовлення на портрет однієї дівчини. Та фотографія виявилася занадто розмитою. Тоді замовник дав інше – і жінка сильно здивувалася: ракурс повністю змінив дівчину, і здавалося, вона стала зовсім іншою людиною. У результаті портрет виявився подарунком дівчині від чоловіка-американця в честь їхнього розлучення.
Художниця Ольга Ярославська любить малювати в тиші та називає себе «нешвидким художником»: на одну роботу потрібно приблизно місяць часу. Ольга не малює фрагментами – її легше присвятити картині цілий день.
Картини художниці розкуповують дуже швидко. Її улюблений пейзаж, який вона виставила на продаж в онлайн-групу, купили буквально через 2 секунди. Знайти роботи Ольги Ярославської ви можете на арт-платформі «Мольберт».

Джерелом цією інформацію про Ольгу Ярославську є Вікторія Кудяряшова.

Теги: Ольга Ярославська,Художниця,Творчість
Мої відео