Вінниця Інформ

У Берліні була представлена книга "Україна в фокусі: розпізнати пропаганду, зрозуміти факти"

У Берліні була представлена книга "Україна в фокусі: розпізнати пропаганду, зрозуміти факти"
260668 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Берліні була представлена книга "Україна в фокусі: розпізнати пропаганду, зрозуміти факти". Про це повідомляє "Укрінформ".

Видання досліджує наративи пропаганди та дезінформації, які поширює Росія про Україну. За словами кореспондента "Укрінформу", це не просто ще один "підручник з історії", а свого роду "посібник", де зібрано дані, факти та аргументи німецьких і українських експертів, які можуть бути корисними у дискусіях та діалогах для спростування російських наративів.

Одна з видавчинь книги, політологиня Наталія Пригорницька з "Альянсу українських організацій", пояснює мету видання: "Ми сподіваємося, що зможемо дійти до тих, хто ще не визначився, хто тільки-но дізнався про Україну та конфлікт на її території, але ще не розуміє його причин". Вона визнає, що це складна задача, але з цими людьми потрібно говорити напряму.

Подібні книги, де факти подаються простою мовою, можуть відігравати важливу роль у "просвітницькому" процесі. Тому автори сподіваються, що після цього видання з'являться інші подібні проекти. Українці, які перебувають у великій кількості в Німеччині, також допомагають поширювати правдиву інформацію серед звичайних німців.

На презентації книги одна з її співавторів, Ребекка Гармс, яка раніше була депутаткою Європарламенту, засудила тих, хто критикує Україну, зокрема німців, за те, що вони, за її словами, стверджують, що Україна намагається швидше стати членом ЄС і отримати якусь "знижку". Гармс наголосила, що Україна довго прагне офіційного вступу до європейської спільноти, вона готова до цього і платить високу ціну за цю мету. "Шлях буде складним, іншим, ніж українці сподіваються", - визнала вона. Проте вона підкреслила, що вирішальною є активна підтримка країн, які мають намір вступити до ЄС, з боку членів Євросоюзу.

Книга "Україна в фокусі: розпізнати пропаганду, зрозуміти факти" була спільно створена 12 експертами, які спростовують наративи, що найчастіше використовуються російською пропагандою. Видавцями книги є Наталія Пригорницька та Катерина Павлова.

Мої відео