Вінниця Інформ

П'єр-Емерік Обамеянг: капітан Арсеналу підписав новий трирічний контракт

П'єр-Емерік Обамеянг: капітан Арсеналу підписав новий трирічний контракт
42424 ПЕРЕГЛЯДІВ

Капітан «Арсеналу» П'єр-Емерік Обамеянг підписав з клубом новий трирічний контракт. 31-річний нападник приєднався до «Арсеналу» в січні 2018 року і виграв Золоту бутсу Прем'єр-ліги в своєму першому повному сезоні в сезоні 2018-19.

«Підписання особливого контракту з цим клубом не викликає сумнівів», - сказав він. «Я вірю в "Арсенал". Разом ми можемо досягти великих результатів. У нас є щось захоплююче, і я вважаю, що краще - це прийти в "Арсенал"».

Контракт Обамеянга повинен був закінчитися в кінці сезону 2020-2021, а це означає, що він міг би вільно спілкуватися з іншими клубами з січня. Нападник з Габону здобув перемогу в суботній грі «Арсеналу» над «Фулхемом» - першій грі нового сезону Прем'єр-ліги. Він також забив два голи «Челсі» у фіналі Кубка Англії в липні, забезпечивши «канонірам» місце в Лізі Європи в наступному сезоні.

«Для П'єра-Емеріка було важливо залишитися з нами», - сказав бос «Арсеналу» Мікель Артета. «Він чудовий гравець з неймовірним складом розуму. Той факт, що він витратив мінімум часу на досягнення 50 голів в цьому клубі, каже вам все, що вам потрібно знати про нього і його способах роботи. Він важливий лідер для команди і велика частина того, що ми створюємо. Він хоче бути в числі кращих гравців світу і залишити свій слід. Він може добитися цього тут».

З моменту приходу в «Арсенал», який заробив тоді рекордні для клубу 56 мільйонів фунтів стерлінгів, Обамеянг забив 72 голи в 111 матчах у всіх змаганнях. У 86 матчах Прем'єр-ліги він забив 55 голів і зробив 12 результативних передач. Футболіст року з Африки 2015 року був призначений капітаном в листопаді після того, як півзахисник Граніт Джака був позбавлений цієї ролі попередником Артети Унаї Емері. Цього літа «Арсенал» підписав з «Ліллем» бразильського захисника Габріеля Магальяеш за 26 млн євро (23,14 млн фунтів), запросив колишнього нападника «Челсі» Вілліана на безкоштовну передачу і повторно підписав Дані Себальоса в оренду у «Реала».

«Арсенал» і його менеджер Мікель Артета цього літа хотіли зробити багато справ, але одна угода мала набагато більшу вагу і значимість, ніж будь-яка інша. І це отримало ім'я Обамеянга в новому довгостроковому контракті. Це було погоджено протягом деякого часу, але вболівальники «Арсеналу» тепер можуть спокійно ставитися до того, що нападник, який виграє великі матчі і є членом еліти на своїй позиції, тепер підписаний і опечатаний і є центральною фігурою у відновленні «Артети» на стадіоні Емірейтс.

Незважаючи на всю оновлену організацію, дисципліну та ентузіазм, які Артета привніс в «Арсенал» з моменту свого прибуття в грудні, велика частина імпульсу була б втрачена, якби Обамеянг НЕ пообіцяв своє майбутнє клубу. Обамеянг, незважаючи на всі інші таланти в складі «Арсеналу», є людиною, яка має велике значення, що підтверджується двома голами в півфінальній перемозі Кубка Англії над «Манчестер Сіті» і потім в фіналі проти «Челсі». Він також виявив велику віру і впевненість в тому, чого Артета хоче досягти в «Арсеналі», так що цей день варто відзначити для «арсенальців».

Мої відео