Вінниця Інформ

У Мінську у дворах затримували людей та погрожували зброєю

У Мінську у дворах затримували людей та погрожували зброєю
133264 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Мінську у дворах Уруччя, Нової Борової та Прітицкого невідомі влаштували «облави» на протестувальників. На відео помітно, як людина в «громадському» одязі погрожує місцевим чимось схожим на пістолет.

Про це повідомили у Інтерфакс-Захід.

Ввечері 5 січня невідомі заарештували людей, переважно чоловіків. За підрахунками волонтерів, зникло близько 20 чоловік.

«У нашому дворі по вулиці Ложінскій забрали всіх чоловіків-сусідів, з якими виходимо попити чай і поспілкуватися вечорами. Приїхали два мікроавтобуси і близько 30 людей в балаклавах і спортивному одязі» - розповіла одна з очевидиць.

Вона стверджує, що в одного із заарештованих вдома залишилось двоє неповнолітніх дітей на самоті. Також на одному з роликів видно, як невідомий хапає дівчину й б’є чоловіка в живіт, погрожуючи зброєю.

До ранку цифри піднялися до 30 зниклих.

А 6 січня зранку мінська міліція підтвердила затримання 10 й більше людей на акціях протесту. Вона виправдала це неправильною поведінкою самих заарештованих.

«За участь в несанкціонованих заходах вчора було затримано більше 10 осіб. Деякі з них виявили непокору співробітникам міліції при проведенні розгляду», - повідомила офіційний представник ГУВС Мінміськвиконкому Наталія Ганусевич.

Нагадуємо, що з 9 серпня у Мінську тривають протести проти визнання виборів президента Білорусі законними й непідробленими, а переможця – Олександра Лукашенка, який займає цю посаду з 1994 року – чинним президентом країни.

Відео: https://img.tyt.by/n/10/10/480p_5ff4d6e9_2021-01-05_23.44.35.mp4

Автор: News Ukraine
Мої відео