Вінниця Інформ

До яких реформ Рада повернеться у січні? Які питання вони хочуть винести на порядок денний?

До яких реформ Рада повернеться у січні? Які питання вони хочуть винести на порядок денний?
92235 ПЕРЕГЛЯДІВ

Цього року влада встигла прийняти велику кількість законопроектів. Проте є й ті, які вони відклали у далеку скриньку до настання кращих часів. Сьогодні ВРУ оголосила, які саме питання вони розглянуть у січні, і чому саме такий порядок буде очікувати нас всіх. Окрім того вони повідомили, чому деякі законопроекти довелось відкласти.

Наступного року першим ділом вони планують розглянути питання податкової амністії та всього, що з нею пов’язано. Про це під час брифінгу повідомив голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія.

Окрім цього ВР планує повернутись до законопроекту, в якому йтиметься про
створення Бюро економічної безпеки і реформу Служби безпеки України. В яку користь наступного року вирішаться питання, нам поки що невідомо. Проте ми сподіваємось, що всі ці реформи підуть на користь країні.

Давид Арахамія прокоментував, чому деякі реформи влада відклала на попередньому референдумі: "Ми великі реформи відклали трошки, але хочемо в січні повернутися і таким ударним темпом це прийняти. Це амністія капіталу, це створення Бюро економічної безпеки, це законопроект про реформу СБУ".

Окрім цього ВР хоче розглянути законопроект про локалізацію. Так, він зібрав навколо себе дуже багато спірних думок, проте Рада вирішила, що його все ж таки варто переглянути ще раз і винести остаточне рішення.

Нагадуємо: Через карантинні обмеження Верховна Рада України змінила графік роботи. Ці зміни наразі стосуються лише січня, проте, як надалі складатиметься доля ще невідомо. Але відповідальність за “кнопкодавство” з політиків ніхто не знімає. Влада навпаки хоче посилити покарання, аби уникнути ситуацій, коли хтось голосує за когось. Тепер у ВР кожне рішення матиме певні наслідки. Тож очікуємо змін у 2021 році!

Мої відео