Вінниця Інформ

США не виявили достовірних підтверджень недоцільного використання наданої допомоги з питань безпеки.

США не виявили достовірних підтверджень недоцільного використання наданої допомоги з питань безпеки.
301072 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив про це під час 18-го засідання контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" відзначивши, що немає обґрунтованих свідчень про використання американського обладнання не за призначенням. Про це повідомляє Міністерство оборони США в соцмережі X.

Міністр закликав союзників зробити більше зусиль для постачання Україні систем протиповітряної оборони, необхідних для відбиття російських повітряних атак.

Остін також повідомив, що Сполучені Штати продовжують моніторинг та звітування за американську допомогу з питань безпеки, що надається Україні. Він наголосив на відсутності свідчень про неправомірне використання чи перенаправлення цієї допомоги, вказавши, що Україна ефективно використовує ці можливості для захисту від російської агресії.

Ллойд Остін брав участь у засіданні віддалено і висловив надію на швидке повернення до Пентагону. Раніше представниця Пентагону Сабріна Сінгх зазначила, що США сподіваються на отримання оборонної підтримки від інших західних держав для України під час поточного засідання у форматі "Рамштайн", оскільки наразі у Вашингтоні відсутні відповідні фінансові ресурси.

Мої відео