Вінниця Інформ

Європейський Союз готує черговий пакет санкцій проти росії

Європейський Союз готує черговий пакет санкцій проти росії
187767 ПЕРЕГЛЯДІВ

Європейський союз готує новий набір санкцій проти Росії на наступний місяць, повідомив редактор Радіо Свобода в Європі Рікард Йозвяк. Чотири найбільш рішучі країни - Естонія, Латвія, Литва та Польща - висловлюють намір введення заборони на імпорт зрідженого природного газу та алюмінію, припинення фінансування спільних наукових досліджень, додаткові санкції в авіаційному секторі та подвоєння галузевих заходів, що були застосовані проти росії щодо Білорусі. Зазначивши це, він також вказав, що розглядається можливість санкцій щодо російського алюмінію за інформацією від американського видання Politico.

Нещодавно стало відомо, що країни ЄС обговорюють 13-й пакет санкцій проти росії через її повномасштабне вторгнення в Україну. Одне з ключових положень 12-го пакету санкцій, затвердженого 18 грудня 2023 року, передбачало поетапну заборону на імпорт російських алмазів, а також введення додаткових заходів для запобігання уникнення санкцій через треті країни.

Нагадаємо, що у ЄС продовжуються дебати щодо виділення нових фінансових ресурсів для України, включаючи військову допомогу та 50 мільярдів фінансової допомоги з бюджету ЄС. Лідери країн Євросоюзу планують обговорити цю тему на саміті 1 лютого, але поки немає консенсусу, оскільки Угорщина виступає проти. Як можливу альтернативу розглядають можливу угоду 26 країн-членів ЄС без участі Угорщини.

Мої відео