Вінниця Інформ

У справі ПриватБанку – нова ухвала Канцлерського суду США

У справі ПриватБанку – нова ухвала Канцлерського суду США
274233 ПЕРЕГЛЯДІВ
14.‎08.‎2022

Канцлерський суд (Court of Chancery) штату Делавер у рамках розгляду позову ПриватБанку (2019-0377) до Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова, Мордехая Корфа, Хаїма Шошета, Уріеля Лейберга та інших поки не встановлених осіб за звинуваченням з метою заволодіння активами у США вартістю 674.533 мільйонів доларів шляхом присвоєння та легалізації надходжень від корпоративних кредитів, виданих ПриватБанком у період, коли він був підконтрольний його колишнім власникам, у відповідності з клопотання сторони обвинувачення в особі Міністерства фінансів США (англ. United States Department of the Treasury),  зважаючи на відсутність юридичної активності зі сторони позивача і відкликання ним адвокатських груп супроводу, при відсутності юридичної активності в юрисдикції сторони  позивача, ухвалив:

– відкликати рішення про тимчасове призупинення розгляду в зв'язку із юридичним процесом в юрисдикції сторони  позивача, з причини відсутності заявлених дій;

– призначити початок повного розгляду справи на основі зібраних доказів сторони обвинувачення на лютий 2023 р.;

–  повний  розгляд справи проводити в рамках процедури "Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act" (акт RICO, боротьба з організованою злочинністю) відповідним чином з відповідними обмеженнями.

Суд чітко зафіксував спробу української сторони вийти з юридичного процесу шляхом припинення участі в ньому, тобто просто відмовитись від позову і подарувати Коломойському і К $674.533 мільйонів.

Суд зафіксував бездіяльність відповідних органів влади  України по даному питанню.  Зеленський і К зробили велику помилку. Відмова від процедури звичайного позовного судочинства ніяким чином не торкається процедури по акту RICO (боротьба з організованою злочинністю).  Документи на "громадянина України, який має високий державний статус" долучені до справи і підтверджені показаннями свідків. 

Українська сторона втратила статус учасника процесу, а набула статус підозрюваного. Гроші підуть у бюджет США, от і все.

 

@Roman Davydenko

24 серпня 2022 у Чикаго Світлина Фейсбук

Мої відео