Вінниця Інформ

Як Бюро економічної безпеки на чолі з Вадимом Мельником співпрацює з міжнародними партнерами : Боротьба з незаконним вивезенням коштів та обходом санкцій рф

Як Бюро економічної безпеки на чолі з Вадимом Мельником співпрацює з міжнародними партнерами : Боротьба з незаконним вивезенням коштів та обходом санкцій рф
363322 ПЕРЕГЛЯДІВ

Останнім часом Бюро економічної безпеки України (БЕБ) ініціювало арешт активів росіян на суму 31 млрд грн й, зокрема, забезпечило арешт корпоративних прав підприємства олігарха з країни-агресора на 53,4 млн грн. Серед повноважень Бюро розслідування й інших економічних злочинів. Зокрема, міжнародних, які мають відношення до нашої країни.

Мельник Вадим Іванович зустрівся з молдовськими дипломатами

Молдова та Україна — з нещодавнього часу дві країни-кандидати у члени Європейського Союзу. Держави десятиліттями співпрацюють у багатьох сферах, серед яких і економічна площина. Гостре питання під час війни — вивезення з України коштів, що були отримані незаконно, й намагання легалізувати їх у європейських країнах. Зокрема, і через Молдову. Тож під час зустрічі директора БЕБ Вадим Мельник з Послом Республіки Молдови в Україні Валеріу Ківерь сторони детально обговорили це питання. Вадим Мельник подав відповідний запит до закордонних колег задля надання інформації відносно українців, яких підозрюють у вивезенні з території нашої держави готівки та цінностей у великих розмірах. Є побоювання, що ці кошти були незаконно здобуті, тож їх походження буде розслідуватися уважно. І якщо буде виявлено злочин - суд має повернути їх назад, в Україну. Йдеться про запити до таких країн, як Молдова, Польща, Словаччина, Румунія та Угорщина.

Водночас Бюро економічної безпеки запропонувало підписати Меморандум про стратегічне партнерство та взаємодію із Посольством Республіки Молдова в Україні, Державною митною службою Республіки Молдова та Міністерством фінансів Республіки Молдова. Цей документ був відправлений на погодження відповідних органів і чекає на своє затвердження.

Ще один напрям співпраці БЕБ — світова Організація економічного співробітництва. У взаємодії з ОЕСР БЕБ розслідуватиме міжнародні податкові злочини, а також кейси обходу санкція росіянами та білорусами.

Бюро економічної безпеки — що це за орган та хто його очолює?

Бюро займається переважно аналітичною роботою задля превенції економічних злочинів. Очолює його Мельник Вадим Іванович, який називає своєю метою побудувати надсучасний орган, який зможе максимально знизити рівень тіньової економіки в Україні та створити рівні умови для легального бізнесу.

Мельник Вадим Іванович здобув початкову військову освіту у Київському суворовському військовому училищі. Згодом продовжив навчання у Харківському військовому університеті. Пізніше отримав ще одну вищу освіту - вже правову - у Національній академії імені Ярослава Мудрого. Кар’єру Вадим Іванович будував з самого початку на юридичній ниві, у податковій міліції, у підрозділах, що займаються протидією корупції. Згодом був слідчим, а потім – головував у провідному слідчому управлінні фінансових розслідувань ДФС України.

Вадим Мельник  був головою Державної фіскальної служби України, а з минулого року був призначений Директором Бюро економічної безпеки. Має звання заслуженого юриста України та ступінь доктора юридичних наук.

 

 

Теги: Бюро економічної безпеки України, Бюро економічної безпеки, БЕБ, Мельник Вадим Іванович, Вадим Мельник, Мельник Вадим Иванович
Мої відео