Вінниця Інформ

Кабмін затвердив новий план розвитку регіонів та обіцяє не закривати там школи

Кабмін затвердив новий план розвитку регіонів та обіцяє не закривати там школи
187797 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кабінет міністрів спланував, як у наступні 7 років розвиватимуться регіони України. Розробляло документ Міністерство регіонального розвитку, і він враховує нове районування України
У ході засідання Кабінету Міністрів України прем’єр-міністр Денис Шмигаль представив урядовцям та громадськості нову стратегію розвитку регіонів України на 2021-2027 роки.
За словами очільника уряду, документ, підготовлений Міністерством регіонального розвитку, «сповнений новими змістами, європейськими підходами до розвитку регіонів». Шмигаль зазначає, що державна влада розвиватиме регіональні території, у тому числі агломерації міст, міста, що сформувалися довкола підприємств, сільські громади, що розташовуються в умовах, несприятливих для ефективного ведення господарства, зокрема у гірських районах, приморські та прикордонні території.
Прем’єр підкреслив, що при створенні документу автори врахували нове районування України, що має оптимізувати, але не ліквідувати інфраструктуру. Лікарні, школи, установи, що стежать за дотриманням екологічних норм, ніхто не закриватиме через нове районування, запевняє Шмигаль. Навпаки, він обіцяє, що уряд наближатиме усі послуги до громадян, наскільки це можливо.

Теги: Інформаційне агентство, новини України, новини України і світу, Кабінет Міністрів України,Денис Шмигаль
Автор: News Ukraine
Мої відео