Вінниця Інформ

Незаконна порубка лісу на понад 1 млн грн – на Київщині викрито групу осіб

Незаконна порубка лісу на понад 1 млн грн – на Київщині викрито групу осіб
13470 ПЕРЕГЛЯДІВ

а процесуального керівництва Київської обласної прокуратури викрито групу осіб за фактами незаконної порубки лісу, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 246 КК України).

За даними слідства, троє спільників самовільно, без будь-яких дозвільних документів, за попередньою змовою із службовими особам правоохоронних органів, здійснили незаконну порубку лісових насаджень на території Тетіївського агролісництва ДП «СЛП «КИЇВОБЛАГРОЛІС». За попередніми даними загальна сума завданих збитків складає понад 1млн грн.


Під час вивезення деревини «лісорубів» затримали правоохоронці. Наразі проводяться першочергові слідчі дії.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів.


Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві за оперативного супроводу співробітників Білоцерківського РВ ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.

За вчинення незаконної порубки або незаконного перевезення, зберігання, збут лісу, якщо такі дії спричинили тяжкі наслідки, законом передбачена кримінальна відповідальність у виді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео