Вінниця Інформ

Водії зможуть фіксувати правопорушників ПДР на смартфоні

Водії зможуть фіксувати правопорушників ПДР на смартфоні
248533 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

МВС розробляє революційний законопроєкт про фіксацію водіями правопорушень ПДР іншими особами на дорозі котрі здійснюють правопорушення та направляти відео до патрульної поліції.
Відео, як доказ записане водієм смартфоном, відеокамерою на цивільних машинах чи транспортних засобах під лобовим склом тривалістю 30 секунд правопорушення, водії мають направити до патрульної поліції. Якщо водій буде співпрацювати із поліцією зможе отримати 10 % від суми штрафу із порушника.
Але якщо розібрати питання відео доказу ймовірно забули вказати що мало хто захоче віддати телефон чи відеореєстратор для проведення експертизи на автентичність відеозапису у т.ч. відсутність монтажу. А це буде перша вимога особи щодо якої будуть застосовувати, як доказ такі відеозаписи.
Виникає питання, а хто не згоден із зафіксованим правопорушенням, оскаржувати ?
А от відриватися від водіння, залишати кермо, знімати в і т.д. дозволять?
Як можна говорити про належність доказів?
Користування телефоном за кермом може буде небезпечним та спричиняти не передбачувальні випадки, добре коли наявний відеореєстратор.

З початком 2021 року роботи автоматичної системи більше мільйону складено постанов та притягнено до відповідальності порушників. Система працює справно відстежує штрафи до їх виконання.

Порівнюючи Україну з досвідом міжнародних країн у нас діє нова система пільгова на оплату штрафів. Оплата штрафів в термін 10 днів то особа сплачує - 50% від всієї суми.

Порушувати правила почали у 8 разів менше ніж того року.

Теги: Водії зможуть фіксувати правопорушників ПДР на смартфоні
Мої відео