Вінниця Інформ

На Вінниччині судитимуть учасників злочинної групи, яка розтратила понад 19 мільйонів державних коштів

На Вінниччині судитимуть учасників злочинної групи, яка розтратила понад 19 мільйонів державних коштів
12478 ПЕРЕГЛЯДІВ

   Прокурорами військової прокуратури Вінницького гарнізону Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону України, завдяки належній організації досудового розслідування, до суду скеровано обвинувальний акт за обвинуваченням організованої групи громадян України у вчиненні злочинів, передбачених за ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України.

   Досудове розслідування здійснювалось слідчими Третього слідчого відділу слідчого управління Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводження Управління Служби безпеки України у Вінницькій області

   За даними слідства, вказані вище особи, об’єднавшись у злочинну групу, привласнили бюджетні кошти, виділені для капітального будівництва (відновлення) дорожньої мережі охоронного периметру технічної території військової частини, яка дислокована у Вінницькій області, у розмірі 19 111 769,1 грн.

   11.02.2021 прокурорами військової прокуратури Вінницького гарнізону скеровано обвинувальний акт щодо 4 учасників злочинної групи до Вінницького міського суду.

   Організатора злочинної групи оголошено в розшук, матеріали щодо останнього виділено в окреме провадження.

   Одночасно повідомляємо, що командира військової частини - полковника ЗСУ, завдяки недбалості якого злочинній групі вдалося привласнити бюджетні кошти, притягнуто до кримінальної відповідальності за ч. 3 ст. 425 КК України та обвинувальний акт щодо нього скеровано до суду 03.11.2020 для розгляду по суті. Судовий розгляд триває.

   Санкціями вказаних статей Кримінального кодексу України, передбачено покарання: для командира військової частини - у виді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років; для інших учасників злочинної групи - у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,військова прокуратура Вінницького гарнізону,скеровано до суду,злочинна група,розтрата,державні кошти ,19 мільйонів,командир військової частини
Мої відео