Вінниця Інформ

Збитки майже на півтора мільйона гривень: на Вінниччині судитимуть начфіна військової частини

Збитки майже на півтора мільйона гривень: на Вінниччині судитимуть начфіна військової частини
22840 ПЕРЕГЛЯДІВ

   31.08.2020 за процесуального керівництва прокурорів військової прокуратури Вінницького гарнізону Центрального регіону України до Вінницького районного суду Вінницької області скеровано обвинувальний акт щодо заступника начальника фінансово – економічної служби однієї із військових частин Повітряних сил Збройних сил України. Майор ЗСУ обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України.

   Досудовим розслідуванням встановлено, що вищевказана військова службова особа у період 2016 – 2019 років, проходячи військову службу на посаді начальника фінансово – економічної служби військової частини Повітряних сил ЗСУ, недбало поставився до своїх службових обов’язків та допустив безпідставне нарахування та виплату коштів військової частини без наказу командира. Зокрема - здійснив подвійні виплати грошової допомоги на оздоровлення та матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань, а також надбавок та премій до заробітної плати.

   Таким чином, військовій частині спричинено матеріальні збитки у розмірі 1490843,18 грн.

   Санкція ч. 3 ст. 425 КК України передбачає обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

Теги: Військова Прокуратура,Війсбкова прокуратура Вінницького гарнізону,Військова прокуратура Центрального регіону України ,скеровано до суду,майор ЗСУ,розтрата,недбалість,майже півтора мільйони гривень
Мої відео