Вінниця Інформ

Брав участь в окупації населених пунктів Луганщини та Харківщини – судитимуть учасника нзф «лнр»

Брав участь в окупації населених пунктів Луганщини та Харківщини – судитимуть учасника нзф «лнр»
337664 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка за фактом державної зради та участі у діяльності непередбаченого законом збройного формування (ч. 2 ст. 111,  ч. 2 ст. 260 КК України).
 
Розслідуванням встановлено, що мешканець Херсонської області перейшов на територію, контрольовану ворогом і добровільно підписав контракт з окупантами. Він пройшов військову підготовку та у повному бойовому спорядженні ніс службу на тимчасово окупованих територіях України. 
 
Упродовж жовтня-листопада 2023 року обвинувачений воював на посаді розвідника у складі 1 відділення 1 взводу 1 роти 5 батальйону 11 танкового полку однієї з військових частин «лнр». 
 
Він брав участь в окупації населених пунктів Луганщини та Харківщини, виконував вказівки та накази командирів незаконних збройних формувань і будував фортифікаційні споруди. 
 
З моменту мобілізації обвинувачений отримував щомісячну зарплату. 
 
У листопаді минулого року Збройні Сили України взяли його у полон.  
 
Досудове розслідування – ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео