Вінниця Інформ

Реалізовував «державну політику» квазіреспубліки – заочно підозрюється полковник МВС України

Реалізовував «державну політику» квазіреспубліки – заочно підозрюється полковник МВС України
417409 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру громадянину в посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України й колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 КК України).
У вересні 2018 року колишній начальник управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУ МВС у Донецькій області став «в. о. міністра юстиції днр».
 
 
Через 4 роки сумлінної праці колишнього полковника підвищили до «міністра». Він брав участь в розробці та реалізації «державної політики» в сфері земельних відносин, вів перемовини з рф та підписував «міжнародні договори» квазіреспубліки в межах наданих повноважень.
 
Підозрюваний активно «гастролював» окупованими територіями Донеччини, зокрема, відвідував м. Волноваху, смт Нікольське та смт Мангуш. Там він «звітував» перед аудиторією про роботу «підрозділів юстиції», а у м. Маріуполі відкрив «відділ РАЦС».
 
За протиправну діяльність на громадянина наклали санкції Україна, ЄС, Канада, Швейцарія, Австралія, Японія й Нова Зеландія. Відтак йому заборонено розпоряджатися власним майном або орендувати чуже, купляти землю, відкривати банківські рахунки, використовувати кошти з наявних карток тощо.
 
У 2023 році очільник псевдореспубліки звільнив «міністра», оскільки для останнього знайшлося «тепліше місце» – крісло «голови верховного суду днр». Цей факт розслідується в межах іншого кримінального провадження. 
 
Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганський областях. Максимальне покарання – 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на 15 років з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео