Вінниця Інформ

Вступив до російської партії та набирав «електорат» у лікарнях – заочно підозрюється співробітник окупаційної адміністрації Маріуполя

Вступив до російської партії та набирав «електорат» у лікарнях – заочно підозрюється співробітник окупаційної адміністрації Маріуполя
410458 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю м. Маріуполя заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у травні 2023 року молодий прихильник російської ідеології вирішив, що допомагати окупантам гуманітаркою недостатньо й пішов у політику. Вступивши до правлячої в рф партії, 22-річний кандидат балотувався на фейкових виборах до незаконного органу влади – «муніципального утворення міського округу Маріуполя днр».
 
 
Колишній студент медичного вишу зробив ставку на проведенні передвиборчої агітації у лікарні. Стоячи перед тяжкохворими людьми, юнак закликав пацієнтів, а також персонал закладу віддати за нього свої голоси. Окрім того, новоспечений «політик» знявся у пропагандистському сюжеті «республіканських медіа», запевняючи глядачів у покращенні життя в місті після обстрілів та терору населення, вчинених представниками рф.
 
Свою «партійну діяльність» підозрюваний поєднує з роботою на посаді так званого головного спеціаліста комп’ютерного відділу «Маріупольської міської адміністрації». Наразі він перебуває в розшуку.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання – 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років, з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Мої відео