Вінниця Інформ

За втручання прокуратури скасовано рішення райради, яким за рахунок земель НПП «Голосіївський» розширено межі смт Коцюбинське

За втручання прокуратури скасовано рішення райради, яким за рахунок земель НПП «Голосіївський» розширено межі смт Коцюбинське
324669 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Київська обласна прокуратура забезпечила захист порушених інтересів держави щодо особливо цінних земель природно-заповідного фонду.

Установлено, що у жовтні 2021 року Бучанська районна рада своїм рішенням затвердила проєкт землеустрою щодо розширення меж смт Коцюбинське Київської області з 87 га до майже 3000 га. Цим рішенням площа селища міського типу фактично збільшена за рахунок територій і земель Національного природного парку «Голосіївський».  

Вказане рішення прийнято з порушенням вимог природоохоронного та земельного законодавства.

З метою захисту інтересів держави у 2022 році прокуратура в порядку представництва здійснила вступ у справу за адміністративним позовом Київської міської ради до Бучанської районної ради Київської області. Того ж року суд першої інстанції відмовив у задоволенні позовних вимог.

Завдяки послідовній та принциповій позиції прокуратури, Шостий апеляційний адміністративний суд скасував рішення суду першої інстанції та ухвалив нове, яким задовольнив позов Київської міської ради, а рішення Бучанської райради визнав протиправним і нечинним.

 

Мої відео