Вінниця Інформ

Жалівся на «скромні» прильоти по цивільних об’єктах у Слов’янську – викрито місцевого мешканця

Жалівся на «скромні» прильоти по цивільних об’єктах у Слов’янську – викрито місцевого мешканця
380045 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури чоловіку повідомлено про підозру в несанкціонованому поширенні інформації про розміщення Збройних Сил України (ч. 2 ст. 114-2 КК України).
За даними слідства, з березня по травень 2022 року житель м. Слов’янська розповсюджував серед користувачів російського публічного вебфоруму інформацію військового характеру. Для поширення даних чоловік використовував чат сайту, на якому публікуються здебільшого новини IT-індустрії та статті з оглядами комп'ютерної техніки.
 
          
 
На цьому інтернет-ресурсі підозрюваний викладав карти з позначками дислокацій особового складу та озброєння ЗСУ. Також у повідомленнях містилися дані про напрямки руху військової техніки, розміщення блокпостів і патрулів. Також він відмічав геолокації гуртожитків, промислових об’єктів і комунальних установ та чітко описував місця прильотів й оцінював їх як «скромні».
 
Крім того, у текстових монологах чоловік виступав з критикою демократичних процесів, що відбувалися в Україні у 2013-2014 роках, заперечував цінність української мови та культури й висловлював образи на адресу волонтерів. Активний користувач форуму брав участь і в опитуваннях. У відповіді про «очікувані результати сво» зазначав «перемогу рф та встановлення контролю над всією Україною».
 
Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео