Вінниця Інформ

Виправдала лікарку в інтересах міського голови - вперше на Донеччині суддю визнано винною у скоєнні правопорушення, пов’язаного з корупцією

Виправдала лікарку в інтересах міського голови - вперше на Донеччині суддю визнано винною у скоєнні правопорушення, пов’язаного з корупцією
392184 ПЕРЕГЛЯДІВ
Дніпровський апеляційний суд підтримав обґрунтовану правову позицію органів прокуратури Донеччини та залишив без змін рішення суду першої інстанції, яким діючу суддю визнано винною у прийнятті рішення в умовах реального конфлікту інтересів (ч. 2 ст. 172-7 КУпАП). Її засуджено до сплати штрафу у розмірі 3400 грн.
У травні 2021 року суддя Добропільського міськрайонного суду Донецької області одноособово розглянула кримінальне провадження та ухвалила виправдувальний вирок стосовно працівниці медичної установи, яка обвинувачувалась у підробленні та видачі завідомо підробленого офіційного документу (ст. 358 КК України).
Йшлося про лікарку, яка у 2017 році склала та видала тодішньому міському голові листок тимчасової непрацездатності, зазначивши про нібито його перебування на амбулаторному лікуванні у комунальному медичному закладі міста при тому, що саме в цей час він знаходився на території тимчасово окупованої рф АР Крим. Рішення щодо невинуватості жінки прийнято суддею в умовах реального конфлікту інтересів, оскільки вирок у справі стосовно лікарки стосується прав, свобод та інтересів ексмера м. Добропілля, з яким правопорушниця тривалий час, а саме понад 15 років, підтримує дружні відносини. Складений адміністративний протокол відносно неї розглянуто Дружківським міським судом. Не погодившись з його рішенням, суддя подала апеляційну скаргу, у задоволенні якої наразі відмовлено.
Прокуратурою готується скарга до Вищої ради правосуддя щодо притягнення судді до дисциплінарної відповідальності, оскільки відповідно до Закону України «Про судоустрій та статус суддів» такі дії можуть бути визнані істотним дисциплінарним проступком або грубим нехтуванням обов’язками судді, що є несумісним з цим статусом. А отже суддю Добропільського міськрайонного суду може бути притягнуто ще й до окремого виду дисциплінарної відповідальності – подання про звільнення судді з посади на підставі визнання її винною у вчиненні правопорушення, пов’язаного з корупцією.
 
Мої відео