Вінниця Інформ

Пропагують російські наративи у захоплених окупантами навчальних закладах – прокурори притягують до відповідальності так званих педагогів «днр»

Пропагують російські наративи у захоплених окупантами навчальних закладах – прокурори притягують до відповідальності так званих педагогів «днр»
367048 ПЕРЕГЛЯДІВ

На Донеччині продовжується системна робота з викриття і документування злочинів, скоєних колишніми представниками сфери освіти у тісній співпраці з окупантами.

П’ятьом експедагогам, які виховують молоде покоління квазіреспубліки «днр» за ідеологічними канонами держави-агресора, заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).
 
 
Підтримавши політику рф щодо деукраїнізації тимчасово окупованих регіонів, вони у 2022 році за власним бажанням обійняли посади у незаконно створених «освітніх закладах» м. Маріуполя. Двоє жінок стали директорками школи і професійного коледжу, третя - заступником директора школи. Четверта очолила кафедру у Маріупольському державному університеті», а підозрюваний чоловік – машинобудівний коледж «Приазовського державного технічного університету». Усі ці заклади підпорядковуються фейковому «міністерству освіти й науки днр».
 
За вказівками окупаційної влади «днр», у рамках адаптації до російських стандартів, вони намагаються повністю перекроїти існуючу в Україні систему шкільної й вищої освіти.
 
Крім них, возвеличенням держави-агресора займаються ще 13 експедагогів, які раніше працювали у закладах освіти Донеччини, але пішли на угоду із власною совістю і вирішили ліпити з української молоді відданих фанатів кремля – стосовно них обвинувальні акти вже скеровані до суду.
 
Семеро з обвинувачених обіймають фейкові посади у «школах» Першотравневого, Новоазовського, Маріупольського, Волноваського районів, м. Світлодарська і м. Маріуполя, четверо – у «закладах вищої освіти» м. Маріуполя і м. Донецька, і по одній – в «училищі» м. Лиману та «відділі освіти» так званої Волноваської райадміністрації днр». Деякі навіть нагороджені за свої старання грамотами від окупаційних адміністрацій.
 
Наразі усі «освітяни» перебувають у розшуку. Сімнадцятьом з них загрожує покарання у вигляді 3-х, а одній особі (за ч. 5 ст. 111-1 КК України) – 5-ти років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео