Вінниця Інформ

13 років за ґратами – засуджено стрільця окупаційних військ рф, який воював проти українських захисників у Ясинуватському районі

13 років за ґратами – засуджено стрільця окупаційних військ рф, який воював проти українських захисників у Ясинуватському районі
426389 ПЕРЕГЛЯДІВ
За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури судом ухвалено вирок уродженцю м. Ясинуватої за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, державну зраду та участь у терористичній організації, а також діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст.111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України). Його засуджено до 13 років позбавлення волі.
 
Прокурором у суді доведено, що у травні 2019 року чоловік за власною ініціативою вступив до лав 2-го батальйону територіальної оборони нзф «днр». Із позивним «Професор» він служив на посаді стрільця протитанкового артилерійського взводу, а згодом у стрілецькій роті.
 
 
 
Перебуваючи у вказаному підрозділі, засуджений у камуфльованій формі з вогнепальною зброєю у руках воював проти Збройних Сил України поблизу населених пунктів Василівка та Кам’янка Ясинуватського району. За свою службу на окупантів він отримував грошове забезпечення.
 
На вирок Дружківського міського суду чоловік чекав під вартою. Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Мої відео