Вінниця Інформ

Перейшли на бік окупантів заради владних повноважень – підозрюються керівниці псевдоустанов у Лимані та Маріуполі (ФОТО)

Перейшли на бік окупантів заради владних повноважень – підозрюються керівниці псевдоустанов у Лимані та Маріуполі (ФОТО)
366736 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянкам повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
У серпні 2022 року колишня головна бухгалтерка одного з комунальних підприємств м. Лиману, підтримуючи захоплення територій України армією рф, стала «начальницею загального відділу адміністрації міста». Жінка організовувала робочий процес очолюваного нею відділу, надавала вказівки та розпорядження підлеглим працівниками, контролювала весь документообіг окупаційної адміністрації. Однак незадовго до звільнення населеного пункту українськими військовими вона «евакуювалася» до нині окупованого м. Єнакієвого й продовжує працювати на квазіреспубліку.
 
 
Наступна вмотивована до кар’єрного зростання особа – у минулому співробітниця одного з управлінь пенсійного фонду на Донеччині. Підозрювана мала негативну оцінку за низькі показники роботи, але водночас високі амбіції, тому в липні 2022 року вона погодилася обійняти посаду так званої заступниці начальника «управління пенсійного фонду днр у Гірняцькому районі м. Макіївки», що розташоване в м. Маріуполі.
 
 
«Посадовиця» підписує документи від імені начальника фейкової установи, погоджує заяви щодо нарахування пенсій та переконує людей в тому, що вони отримують соціальні гарантії від окупантів.
 
Наразі обидві громадянки перебувають у розшуку. Згідно з Кримінальним кодексом України максимально їм загрожує 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років, з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Мої відео