Вінниця Інформ

БЕБ викрило працівника банку в розтраті 56 млн грн

БЕБ викрило працівника банку в розтраті 56 млн грн
378224 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Територіального управління БЕБ у м. Києві викрили директора департаменту корпоративного бізнесу одного з банків, який вчинив пособництво в заволодінні чужим майном, а саме видав неплатоспроможному позичальнику кредит в особливо великих розмірах.

Так, службова особа банку за попередньою змовою групи осіб прийняла рішення про відкриття товариству-позичальнику, відновлювальної кредитної лінії із загальним лімітом 33 млн грн, з подальшим збільшенням ліміту кредитування до 58 млн грн. Як встановили детективи БЕБ, товариство-позичальник виявилось фіктивним підприємством. До того ж згодом банківську установу було ліквідовано.

Наразі згаданому директору департаменту повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України - пособництво у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали детективи Територіального управління БЕБ у м. Києві за процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури.

Нагадаємо, нещодавно детективи Територіального управління БЕБ у м. Києві скерували до суду обвинувальний акт за пособництво у заволодінні 3 млн грн бюджетних коштів.

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,бюджет,економіка, безпека
Мої відео