Вінниця Інформ

Незаконно заволодів землями вартістю понад 32 млн грн – підозрюється директор сільськогосподарського підприємства

Незаконно заволодів землями вартістю понад 32 млн грн – підозрюється директор сільськогосподарського підприємства
394370 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури керівнику приватного сільськогосподарського підприємства повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману (ч. 4 ст. 190 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний,  не маючи документів що підтверджують факт правонаступництва на землі ліквідованого колективного сільгосппідприємства, зареєстрував за очолюваним підприємством право власності на 10 земельних ділянок.

 За результатами його шахрайських дій із комунальної власності однієї з сільських рад Бучанського району вибули 23 га землі вартістю понад 32 млн грн.

Наразі до суду скеровано клопотання про обрання чоловікові запобіжного заходу.

Зазначимо, що двом державним реєстраторам, причетним до вчинення вказаного кримінального правопорушення, повідомлено про підозру за фактами несанкціонованої зміни інформації, яка обробляється в автоматизованих системах (ст. 362 КК України). Стосовно одного з них обвинувальний акт скеровано до суду.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ Нацполіції в Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню поки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео