Вінниця Інформ

Понад 107 тис. грн збитків громаді під час ремонту укриття у садочку – судитимуть посадовця відділу освіти та підрядника

Понад 107 тис. грн збитків громаді під час ремонту укриття у садочку – судитимуть посадовця відділу освіти та підрядника
438647 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ювенальні прокурори Бориспільської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно посадової особи відділу освіти та підприємця за фактами розтрати та заволодіння чужим майном в умовах воєнного стану та службового підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що підрядник уклав з відділом освіти однієї з громад Бориспільського району договір з ремонту укриття у дитячому садочку. Діючи за попередньо узгодженим планом, обвинувачені внесли до звітної документації завищені обсяги виконаних робіт та використаних будівельних матеріалів. На підставі цих документів відділ освіти перерахував на рахунок підприємця бюджетні кошти.

Згідно з висновком експертизи, збитки територіальній громаді становлять понад 107 тисяч гривень.

Досудове розслідування здійснювалося Бориспільським райуправлінням ГУ Нацполіції в Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео