Вінниця Інформ

БЕБ на Закарпатті упередило незаконну закупівлю на 40 млн грн

БЕБ на Закарпатті упередило незаконну закупівлю на 40 млн грн
368822 ПЕРЕГЛЯДІВ

Аналітики Територіального управління БЕБ в Закарпатській області упередили незаконну закупівлю будівельних робіт за бюджетні кошти. Ініціатор закупівлі – один із відділів освіти, який планував здійснити реконструкцію закладу дошкільної освіти з добудовою нових приміщень. Службові особи оголосили тендер на закупівлю згаданих робіт очікуваною вартістю 40 млн грн.

Аналізуючи дотримання законодавства у сфері публічних закупівель, співробітники БЕБ встановили порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» та особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування. За результатами тендерних процедур замовник безпідставно відхилив найбільш економічно вигідну пропозицію учасника та обрав пропозицію з вищою вартістю послуг.

На підставі виявлених передумов до нанесення шкоди економічній безпеці держави та для упередження розтрати бюджетних коштів, аналітики направили рекомендаційний лист відділу освіти з пропозицією щодо відміни закупівлі. Відповідно до рекомендації, замовником було відмінено дану закупівлю.

Незаконну закупівлю послуг за бюджетні кошти та нанесення збитків територіальній громаді упереджено.

Нагадаємо, виявлення та розслідування порушень законодавства при здійсненні тендерних закупівель та запобігання розтрати бюджетних коштів один з пріоритетних напрямів діяльності БЕБ. Так, нещодавно, детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Закарпатській області повідомили про підозру двом фігурантам кримінального провадження за фактом привласнення 2,2 млн грн передбачених міжнародною грантовою програмою на будівництво реабілітаційного центру.

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,податки, пдв,відшкодування
Мої відео