Вінниця Інформ

Воював за фейкову республіку – колишнього козака, мобілізованого на війну проти України, засуджено до 8 років за ґратами

Воював за фейкову республіку – колишнього козака, мобілізованого на війну проти України, засуджено до 8 років за ґратами
354852 ПЕРЕГЛЯДІВ

За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури судом ухвалено вирок мешканцю м. Донецька за участь у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України). Його засуджено до 8 років позбавлення волі.

Відправною точкою перебування чоловіка на прізвисько «Шах» у незаконних збройних формуваннях «днр» стало так зване «Всевелике військо Донське». У січні 2015 року він вступив до вказаного підрозділу та, «накачавшись» ворожою до України ідеологією, відправився за першим бойовим досвідом до с. Спартак Ясинуватського району, де здійснював збройний опір силам АТО.
 
 
Після роззброєння «козачого війська» чоловік кілька місяців ніс караульну службу в адміністративних будівлях батальйону «Восток» та на посаді стрільця охороняв фейкові кордони «днр». За службу окупантам він отримував грошове винагородження.
 
Повернувшись до цивільного життя, засуджений працював автослюсарем і будівельником, але на початку повномасштабного вторгнення рф в Україну «республіка» згадала про колишнього козака і видала йому «квиток на війну».
 
У травні 2023 року, під час спроби штурму українських позицій у складі 110-ї ОМСбр «днр» мобілізованого «Шаха» затримано військовослужбовцями Збройних Сил України поблизу с. Невельське Покровського району.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
На вирок Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська засуджений чекав під вартою.  
Мої відео