Вінниця Інформ

БЕБ забезпечило відшкодування завданих державі збитків на 48 млн грн

БЕБ забезпечило відшкодування завданих державі збитків на 48 млн грн
385942 ПЕРЕГЛЯДІВ

Бюро економічної безпеки України забезпечило відшкодування завданих державі збитків в розмірі майже 48 млн грн.

Збитки  були заподіяні заступником директора металообробного підприємства у період з 2021 по 2023 рік. Службова особа умисно здійснювала підміну номенклатури товару для завищення податкового кредиту підприємства. Такі дії призвели до ухилення від сплати податків та фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах.

Детективи БЕБ повідомили про підозру службовій особі за ч. 3 ст. 212 КК України. Підозрюваний свою вину в інкримінованому злочині визнав повністю, заподіяні державі збитки у розмірі понад 46 млн грн та штрафні санкції – понад 1 млн грн відшкодовано.

Матеріали кримінального провадження направлено до Офісу Генерального прокурора для подальшого скерування до суду із клопотанням про звільнення на підставі ч. 4 ст. 212 КК України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.212 КК України (ухилення від сплати податків) здійснювали детективи Бюро економічної безпеки України за процесуального керівництва прокурорів до Офісу Генерального прокурора.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо детективи БЕБ, у 2022-2023 роках, в усіх кримінальних провадженнях, вже забезпечили відшкодування до бюджету понад 1,4 млрд гривень.

 

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,відшкодовано до бюджету, бюджет, безпека
Мої відео