Вінниця Інформ

Співпрацювали з окупаційним режимом - судитимуть чотирьох колаборантів з Лиману та Волновахи

Співпрацювали з окупаційним режимом - судитимуть чотирьох колаборантів з Лиману та Волновахи
437380 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно чотирьох громадян України за фактами колабораційної діяльності (ч. ч. 3, 4, 5 ст. 111-1 КК України).
Досудовими розслідуваннями встановлено, що у період з червня по вересень 2022 року, коли м. Лиман окупувала армія РФ, троє місцевих мешканців погодились співпрацювати з окупаційною адміністрацією. Одна з двох жінок добровільно обійняла псевдопосаду голови мікрорайону Комунальний «адміністрації м. Красний Лиман ДНР». Вона призначала вуличних по мікрорайону та надавала розпорядження щодо перепису населення.
Інша прихильниця «руського миру», будучи директоркою КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Лиманської міської ради, стала виконуючою обов’язки начальника відділу освіти вищезазначеної псевдоадміністрації. Так звана посадовиця організовувала освітній процес у школах згідно із нікчемним законодавством квазіреспубліки та підписувала «документи» від імені фейкової установи.
Третій обвинувачений працював «головою селищної ради смт Ямпіль». На виконання доручень «нової влади» чоловік організовував перепис населення та незаконно розподіляв земельні ділянки.
Четвертий колаборант - начальник Докучаєвського відділення АТ «Донецькоблгаз» перейшов на бік окупантів у м. Волновасі. З березня 2022 року по теперішній час він обіймає псевдопосаду «начальника дільниці м. Волноваха Докучаєвського УГГ державного концерну «Донбасгаз» «ДНР». У своїй роботі «посадовець» незаконно використовує матеріальну базу українського підприємства для потреб «республіки».
Троє з обвинувачених перебувають у розшуку, тому їх судитимуть заочно.
Максимальні покарання за санкціями статей – позбавлення волі на строк 3, 5 та 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років, з конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео