Вінниця Інформ

Cпецпрокуратура Центрального регіону запобігла відчудженню землі військового містечка в Києві вартістю понад 59,8 млн грн

Cпецпрокуратура Центрального регіону запобігла відчудженню землі військового містечка в Києві вартістю понад 59,8 млн грн
361069 ПЕРЕГЛЯДІВ

Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону фахово та послідовно реагує на факти  протиправного відчудження земель оборони.

   У 2006 році, між державним та приватним підприємствами укладено договір, за умовами якого всупереч вимог Земельного кодексу України, Закону України «Про використання земель оборони», передбачалась зміна цільового призначення та в подальшому вилучення земель оборони площею 3,1 га в м. Києві.

   Прокурори Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону встановили достатні та обґрунтовані підстави для вжиття заходів представницького характеру та з метою захисту інтересів держави звернулися до Господарського суду м. Києва з позовною заявою.

   Суд дійшов висновку про обґрунтованість позовних вимог спеціалізованої прокуратури щодо визнання вказаного договора недійсним, проте відмовив у їх задоволенні, помилково зробивши висновок про сплив строку позовної давності.

   Не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції, прокурори спецпрокуратури Центрального регіону звернулись зі скаргою до суду апеляційної інстанції.

   25.01.2023 Північний апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу спецпрокуратури, скасував рішення суду першої інстанції та позовні вимоги Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону задовольнив повністю.

   Таким чином, за принципової позиції органів прокуратури попереджено незаконне вибуття з державної власності 3,1 га земель оборони оціночною вартістю 59 897 150,7 грн.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Спецпрокуратура,землі оборони ,апеляційний суд ,відчудження,прокурори
Мої відео