Вінниця Інформ

БЕБ передало ЗСУ вилучену техніку на 112 млн грн

БЕБ передало ЗСУ вилучену техніку на 112 млн грн
384291 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

 

 

Бюро економічної безпеки України передало підрозділам Сил територіальної оборони Збройних Сил України комп’ютерну техніку та засоби зв’язку вартістю 112 млн грн. Смартфони, планшети та ноутбуки відомого світового бренду будуть використані в реалізації проєкту ЗСУ «Очі Яструба» та допоможуть військовим у виконанні поставлених бойових завдань. 

Техніка була вилучена детективами БЕБ у групи осіб, які за сприяння службових осіб Закарпатської митниці Держмитслужби, завезли товари із порушенням митних правил через кордон України. Не задекларувавши товар, перевізник ухилився від сплати податку на додану вартість та мита, що призвело до фактичного ненадходження коштів до Державного бюджету України в особливо великих розмірах. 

Телефони, планшети та ноутбуки, що були незаконно ввезенні в Україну, на 112 млн грн арештовано. Наразі особі що здійснила переміщення товарів на митну територію України повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України (умисне ухилення від сплати податку на додану вартість, мита, що призвело до фактичного ненадходження до держбюджету коштів в особливо великих розмірах, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Встановлюються інші особи, які причетні до скоєння злочину. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють детективи Головного підрозділу детективів БЕБ за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора.  

 

Нагадаємо, нещодавно БЕБ забезпечило відшкодування державі 10,8 млн грн. Детальніше https://esbu.gov.ua/news/beb-zabezpechylo-vidshkoduvannia-derzhavi-108-mln-hrn 

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,ухилення від сплати податків,ЗСУ
Мої відео