Вінниця Інформ

БЕБ та НАН підписали Меморандум про партнерство та співпрацю

БЕБ та НАН підписали Меморандум про партнерство та співпрацю
388777 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно, в приміщенні Президії НАН України, відбулася ділова зустріч та підписання Меморандуму про партнерство та співпрацю між Бюро економічної безпеки України та Національна академія наук України.

На початку зустрічі, директор БЕБ розповів про головні напрями діяльності органу в умовах війни та важливі досягнення. Також Вадим Мельник відповів на численні питання учасників зібрання.

Під час засідання Президії НАН України сторони обговорили актуальні питання співробітництва, можливості налагодження робочих контактів та взаємодії щодо координації діяльності у сфері досліджень тощо.

Метою підписання Меморандуму є консолідація зусиль задля підвищення рівня інституційної спроможності БЕБ і НАН України. Сторони домовилися про співпрацю та координацію заходів в інтересах забезпечення економічної безпеки України, вирішення питань що становлять спільний інтерес.

Зокрема, взаємодія відбуватиметься за такими напрямами:

  • здійснення наукових експертиз;
  • взаємне залучення представників БЕБ та НАН України при проведенні заходів, що відповідають меті Меморандуму;
  • залучення представників НАН України та БЕБ до експертного опрацювання проєктів законодавчих та інших нормативно-правових актів, проведення їх публічних обговорень із залученням представників громадянського суспільства;
  • розроблення інформаційних, методичних, аналітичних та інших матеріалів, зміст яких може становити спільний інтерес, а також висвітлення їх у засобах масової інформації та на офіційних сайтах НАН України та БЕБ.

“Економічна безпека є однією зі складових національної безпеки України. Науковці, представники легального бізнесу, органи влади, всі ми спільними зусиллями маємо забезпечити здатність держави протистояти внутрішнім загрозам. Наша співпраця, науковий і кадровий потенціал НАН, використання науково-аналітичного підходу - здатні забезпечити науковий супровід побудови економічної безпеки держави”, - зазначив Директор Бюро економічної безпеки України.

Меморандум підписали Директор БЕБ Вадим Мельник та президент НАН України академік НАН України Анатолій Загородній.

Нагадаємо, нещодавно Латвійські колеги провели тренінг для співробітників БЕБ із захисту фінансових інтересів ЄС. Детальніше https://esbu.gov.ua/news/latvijski-kolegi-proveli-trening-dlya-beb-iz-zahistu-finansovih-interesiv-yes

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки, НАН
Мої відео