Вінниця Інформ

КМЄС провів навчання співробітників БЕБ з культури повідомлення про корупцію

КМЄС провів навчання співробітників БЕБ з культури повідомлення про корупцію
318842 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міжнародний досвід щодо формування культури повідомлення про можливі факти корупційних або пов'язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону України «Про запобігання корупції» - був однією з тем онлайн навчання співробітників Бюро економічної безпеки України.

Онлайн семінар проводився за участі представників Консультативної місії Європейського Союзу в Україні: старшого радника з питань боротьби з корупцією Джозефа Джуля (Jozsef Gyulai) та радника з питань боротьби з корупцією Міки Аалто (Mika Aalto).

Також учасники ознайомилися з міжнародним досвідом у сфері захисту викривачів, їх правовим статусом, видами корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень, внутрішніми каналами повідомлення про корупцію, правами та гарантіями захисту викривачів тощо.

Представники КМЄС в Україні привели приклади реагування на повідомлення про корупцію та забезпечення захисту викривачів в країнах Європейського Союзу, звернули увагу на важливість взаємодії органів і підрозділів, які виконують превентивну і правоохоронну функції, створення безпечного середовища для викривачів, їх заохочення та сприяння у повідомленні про можливі факти корупції.

У навчаннях брали участь співробітники центрального апарату та територіальних управлінь БЕБ, загалом майже 100 працівників.

Нагадаємо, нещодавно БЕБ презентувало КМЄС проєкт Антикорупційної програми на 2023-2024 роки. Детальніше https://esbu.gov.ua/news/beb-prezentuvalo-kmes-proyekt-antikorupcijnoyi-programi-na-2023-2024-roki

Теги: БЕБ,Бюро економічної безпеки,КМЄС,запобігання корупції
Мої відео