Вінниця Інформ

Зустрічав ворожу техніку і забезпечував окупантів їжею та водою - на Київщині повідомлено про підозру колаборанту

Зустрічав ворожу техніку і забезпечував окупантів їжею та водою - на Київщині повідомлено про підозру колаборанту
349673 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Вишгородської окружної прокуратури повідомлено про підозру жителю Київщини за фактом вчинення колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний у перший день окупації села Залишани Вишгородського району зустрічав на вулиці військовослужбовців збройних сил РФ. Він підтримував ідеї «руського миру», тому добровільно вирішив допомагати окупантам і забезпечував їх питною водою, продуктами харчування й іншими необхідними їм речами.

Також чоловік сказав сусіду, у власності якого був автомобіль, аби той віддав його. У разі відмови обіцяв що до нього додому прийдуть озброєні військовослужбовці РФ. У подальшому підозрюваний на вказаному транспортному засобі безперешкодно їздив до сусіднього окупованого села за хлібом, який роздавав загарбниками на ворожих блокпостах.  

Досудове розслідування здійснюється Вишгородським райуправлінням ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню поки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео