Вінниця Інформ

У фокусі уваги – злочини під час військової агресії рф: прокурори та представники Місії ООН з прав людини в Україні обговорили ситуацію на Донеччині

У фокусі уваги – злочини під час військової агресії рф: прокурори та представники Місії ООН з прав людини в Україні обговорили ситуацію на Донеччині
336426 ПЕРЕГЛЯДІВ
Відбулась онлайн-зустріч керівника Донецької обласної прокуратури Павла Угровецького з головою офісу у м. Дніпро Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Міріам Берінгмейер.
У заході також взяли участь заступник керівника обласної прокуратури Сергій Заєць та керівник управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Донецькій області та в умовах збройного конфлікту, Сергій Книш.
У вітальному слові Павло Угровецький подякував представникам місії за роботу, розпочату ще у 2014 році, та наголосив, що їхні звіти є для прокурорів одним із надважливих джерел інформації - як для реєстрації нових кримінальних правопорушень, так і для розслідування вже відомих злочинів.
Учасники заходу обговорили питання щодо проведення слідства за фактами вбивства і поранення цивільних осіб та притягнення до відповідальності усіх винних у скоєнні даних кримінальних правопорушень.
Крім того, значну увагу у ході онлайн-спілкування приділено проблемам відсутності доступу до тимчасово окупованої території Донецької області, міграції потерпілих та свідків у інші регіони України та за кордон, подолання психологічних бар’єрів під час допиту потерпілих тощо.
Учасники заходу обмінялися думками з приводу подальшої взаємодії та недопущення порушень прав людини на усіх стадіях розслідування та судового розгляду кримінальних проваджень даної категорії.
«Переконаний у нашому подальшому конструктивному співробітництві у сфері захисту прав громадян та готовий запевнити, що з боку обласної прокуратури буде вжито всіх можливих заходів для забезпечення ефективного досудового розслідування кримінальних правопорушень, вчинених під час збройної агресії рф проти України», - підкреслив Павло Угровецький.
Мої відео