Вінниця Інформ

Ракетний обстріл окупантами м. Краматорська – розпочато розслідування

Ракетний обстріл окупантами м. Краматорська – розпочато розслідування
396633 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).
Вранці 5 травня 2022 року збройними силами ворожої армії рф в порушення норм міжнародного гуманітарного права здійснено ракетні удари по м. Краматорську.
За попередніми даними поранення отримали 25 цивільних осіб. Пошкоджено виробничі приміщення ПАТ «Енергомашспецсталь» - найбільшого українського виробника спеціальних литих і кованих виробів для металургії, енергетики, суднобудування і загального машинобудування. Окрім цього, руйнувань зазнали 12 житлових будинків, а також приміщення загальноосвітньої школи та будівлі швидкої допомоги.
Повна інформація щодо постраждалих та пошкодженої інфраструктури встановлюється. На місці події наразі працюють правоохоронці та рятувальники.
Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Мої відео