Вінниця Інформ

Активно наближали «руський мир» - у Бахмуті заарештовано подружжя

Активно наближали «руський мир» - у Бахмуті заарештовано подружжя
439623 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури викрито і повідомлено про підозру чоловіку та жінці у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб, та крім того, жінці - у державній зраді, в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 111 КК України).
Також стосовно них у порядку ст. 615 КПК України застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.
Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2014 року подружжя з м. Бахмута у якості членів «дільничної виборчої комісії» брали активну участь в організації та проведенні на території міста так званого референдуму щодо визнання державної самостійності «ДНР».
Крім того, у квітні 2022 року одна із вказаних осіб, користуючись повномасштабним вторгненням рф на територію України, стала ще активніше закликати «руський мир» на Донеччину. Жінка відправляла представнику силового відомства держави-агресора через месенджер «Telegram» відео та текстові повідомлення щодо місць дислокації військовослужбовців та військової техніки Збройних сил України на окремій ділянці території області.
Отримана від підозрюваної інформація використовувалась рашистами під час військової агресії проти України.
Досудове розслідування здійснюється СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь Донецької області) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Мої відео