Вінниця Інформ

Підробляв відомості про складання водійських іспитів – на Донеччині адміністратору сервісного центру повідомлено про підозру

Підробляв відомості про складання водійських іспитів – на Донеччині адміністратору сервісного центру повідомлено про підозру
198322 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури адміністратору одного з Територіальних сервісних центрів МВС в Донецькій області повідомлено про підозру у несанкціонованій зміні інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, та внесенні службовою особою завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів (ч. 1 ст. 362,  ч. 1 ст. 366 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у січні 2021 року три мешканця м. Білозерське та один краматорчанин не здали практичні іспити з керування транспортним засобом категорії «В». При цьому адміністратор ТСЦ МВС в Донецькій області, діючи у порушення порядку приймання практичного іспиту,  у той же день прийняв перездачу у вказаних осіб і через сім днів  вніс їх результат до екзаменаційних листів та спеціалізованої електронної бази МВС.
 
     
 
Таким чином, внаслідок злочинних дій службової особи, 4 громадянам безпідставно видано водійські посвідчення та вони створюють потенційну загрозу для інших учасників дорожнього руху. До речі, за 11 місяців 2021 у Донецькій області зареєстровано 593 кримінальних провадження за фактами ДТП з постраждалими.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП в Донецькій області за оперативного супроводу Донецького управління внутрішньої безпеки ДВБ НП України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Мої відео