Вінниця Інформ

На Київщині судитимуть бухгалтера приватного навчального закладу, яка шахрайським шляхом заволоділа 1,3 млн грн

На Київщині судитимуть бухгалтера приватного навчального закладу, яка шахрайським шляхом заволоділа 1,3 млн грн
293453 ПЕРЕГЛЯДІВ

Києво-Святошинською окружною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно бухгалтера одного з приватних навчальних закладів Бучанського району за фактом шахрайства та заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем (ч. 1, ч. 2 ст. 190, ч.3 ст. 191 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що бухгалтер під приводом оплати потреб навчального закладу, перераховувала грошові кошти на розрахункові рахунки суб’єктів господарювання, з якими заклад не співпрацював. У подальшому, маючи доступ до вказаних рахунків, гроші безпідставно перераховувалися на особистий поточний рахунок обвинуваченої, відкритий в одному з комерційних банків.

Таким чином навчальному закладу спричинено збитки в сумі понад 1,3 млн грн грн. Досудове розслідування здійснювалося Бучанським райуправлінням поліції ГУ Нацполіції в Київській області.

Санкція передбачає позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню поки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео