Вінниця Інформ

Судитимуть чотирьох співробітників окупаційного телеканалу, які працюють на рф у Маріуполі

Судитимуть чотирьох співробітників окупаційного телеканалу, які працюють на рф у Маріуполі
302720 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Маріупольської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно 4 громадян України за фактами колабораційної діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Восени 2022 року в ефірному просторі захопленого військами рф Маріупольського району розпочав роботу пропагандистський телеканал «Маріуполь 24». Вирішивши допомогти ворогу на інформаційному полі, двоє місцевих жителів обійняли у новому «медіа» псевдопосади технічного директора та режисера монтажу. 
 
                 
 
Перший, який до повномасштабного вторгнення працював на іншому місцевому телеканалі, забезпечує функціонування телевізійного обладнання задля регулярної трансляції погодженого з російськими кураторами «аудіовізуального продукту». Другий монтує телепрограми і дотримується розробленого керівництвом «календарно-постановочного плану».
 
Ще двоє жінок працевлаштувались так званими кореспондентками. Вони здійснюють підбір тем і спікерів для новинних сюжетів, у яких висвітлюють діяльність окупаційної влади. Маніпулюючи свідомістю глядачів, фейкові медійниці розповідають про роздачу паспортів рф, називають росіян «визволителями», закликають населення сприяти державі-агресору в проведенні «сво».
 
Обвинувачені перебувають у розшуку.
 
Максимальне покарання – 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео