Вінниця Інформ

«Голові лнр» повідомлено про нову підозру за фактом порушення законів та звичаїв війни

«Голові лнр» повідомлено про нову підозру за фактом порушення законів та звичаїв війни
344521 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури «голові лнр» повідомлено про нову підозру за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, починаючи з 2018 року підозрюваний, очолює псевдореспубліку.

З метою реалізації окупаційної політики держави-агресора керівництвом «лнр» прийнято низку юридично нікчемних законів та підзаконних актів, направлених на забезпечення примусової загальної мобілізації громадян України. Серед яких ‒ указ «Про оголошення мобілізації та вжиття окремих заходів, спрямованих на забезпечення режиму військового стану, введеного на території лнр» від 2022 року.

Цей «документ» фактично забезпечує проведення загальної примусової мобілізації чоловіків на захопленій території Луганщини, які в подальшому, в примусовому порядку, без відповідної бойової підготовки направляються для ведення бойових дій проти України у складі регулярних військ зс рф.

Так, псевдоочільник на виконання спільного злочинного плану з вищим політичним керівництвом росії порушив і продовжує порушувати вимоги ст. ст. 4, 8, 51, 147 Женевської Конвенції про захист цивільного населення під час війни від 12.08.1949 року, ст. 23 Гаазької конвенції про закони та звичаї війни на суходолі від 18.10.1907 року.

Нагадаємо, що його вже засуджено за злочини проти основ нацбезпеки України (ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Наразі підозрюваного оголошено в розшук. Ідентифікація всіх причетних до вчинення протиправних дій триває.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео