Вінниця Інформ

Будує кар’єру в окупації – заочно підозрюється начальниця фейкової установи «днр»

Будує кар’єру в окупації – заочно підозрюється начальниця фейкової установи «днр»
242284 ПЕРЕГЛЯДІВ

Добровільна співпраця громадян з державою-агресором незмінно призводить до кримінальної відповідальності згідно із чинним законодавством України. Цього разу за процесуального керівництва Маріупольської окружної прокуратури у колабораційній діяльності викрито мешканку Володарського району.

У березні 2023 року ексспівробітниця страхової установи вирішила збудувати кар’єру в органах окупаційної влади. Маючи в минулому досвід роботи заступником начальника Управління праці й соціального захисту населення Володарського району, вона погодилась очолити вказану установу, незаконно підпорядковану квазіреспубліці. 
 
 
Отримавши владні повноваження, новоспечена чиновниця вносить пропозиції так званому районному керівництву щодо призначення й звільнення працівників та затверджує їх посадові інструкції. Також вона видає накази і розпорядження, підписує фіктивні документи, розпоряджається бюджетними коштами. Робота «посадовиці» спрямована на створення ілюзії про піклування й підтримку людей, що залишились в окупації.
 
Наразі жінці заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України) та її оголошено у розшук.
 
Максимальне покарання – 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео